Βαλσαμέλαιο

Βαλσαμέλαιο

Συστατικά

Ελαιόλαδο, σπαθόχορτο (Hypericum perforatum)

Το προϊόν παρασκευάστηκε με την προσθήκη του σπαθόχορτου (υπέρικο) , κατά την πλήρη άνθισή του, σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης. Ακολούθησε έκθεση στο ηλιακό φως για μερικές εβδομάδες ώστε να μεταφερθούν τα πολύτιμα συστατικά του σπαθόχορτου στο ελαιόλαδο το οποίο απέκτησε το ιδιαίτερο κόκκινο χρώμα του.

Το σπαθόχορτο ή υπέρικο απασχόλησε τη θεραπευτική από την αρχαιότητα. Ο Γαληνός, ο Διοσκουρίδης και ο Ιπποκράτης το αναφέρουν ως διουρητικό, επουλωτικό, εμμηναγωγό, αιμοστατικό. Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν ως επουλωτικό στις πληγές που προκαλούνταν από τα σπαθιά και απο εκεί προήλθε και η ονομασία του, σπαθόχορτο. Το σπαθόχορτο, με βάση την βιβλιογραφία, θεωρείται αποτελεσματικό σε ορισμένες ήπιες μορφές κατάθλιψης και διαταραχές της διάθεσης.

Το βαλσαμέλαιο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τις επουλωτικές του ιδιότητες σε απλές πληγές και ελαφριά εγκαύματα. Θεωρείται ότι ανακουφίζει με μασάζ σε μυαλγίες, ισχιαλγίες, ρευματισμούς. Καταπολεμά την αϋπνία και το άγχος. Μπορεί να αναμιχθεί με άλλα έλαια βάσης ή/και με αιθέρια έλαια.

Δεν αποτελεί φαρμακευτικό προϊόν. Για οποιαδήποτε πάθηση συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

100% φυσικό, ελληνικό προϊόν.

Χρήση

Για αρωματοθεραπεία και μασάζ στο σώμα

Προφυλάξεις

Το βαλσαμέλαιο σε ορισμένα δέρματα, ανοιχτόχρωμα κυρίως, μπορεί να προκαλέσει αντίδραση φωτοευαισθησίας και φωτοδερματίτιδα, που εκδηλώνεται με δερματικούς ερεθισμούς. Να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φως μετά τη χρήση. Να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν τη χρήση σε περίπτωση εγκυμοσύνης όπως επίσης και αν λαμβάνετε φαρμακευτικά σκευάσματα γιατί το βαλσαμόχορτο μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό κάποιων ενζύμων
13 Μαΐου 2015