Γλυκό Τριαντάφυλλο

Γλυκό Τριαντάφυλλο

Γλυκό Τριαντάφυλλο

Γλυκό του κουταλιού από ροδοπέταλα από επιλεγμένα φρεσκοκομμένα τριαντάφυλλα (ρόδα Μαΐου) ποικιλίας rosa damascena, που καλλιεργούνται με φυσικό τρόπο σε συγκεκριμένες περιοχές του Βοΐου Κοζάνης. Τα ρόδα συλλέγονται με το χέρι πριν την ανατολή του ήλιου, για να διατηρήσουν αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αρώματος και της γεύσης τους. Το γλυκό είναι χειροποίητο από έμπειρες γυναίκες σε εξειδικευμένο εργαστήριο παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού.

Σερβίρεται ως γλυκό του κουταλιού αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό σε πλήθος αρτογλυκισμάτων.

Συνδυάζεται άριστα ως γέμιση σε γλυκίσματα με μαύρη σοκολάτα (σοκολατάκια, καριόκες, σοκολατίνες) ή επιφανειακά σε τούρτες παγωτό.

Είναι εξαιρετικό έδεσμα ως επιδόρπιο μετά το φαγητό με γιαούρτι.

Επίσης έχει ήπια υπακτική δράση, αυξάνοντας την κινητικότητα του εντέρου με αποτέλεσμα να λειτουργεί κατά της δυσκοιλιότητας.

13 Μαΐου 2015