Τα νέα μας

Αγροδιατροφή & Βιομηχανία τροφίμων RoseHam

Από την επεξεργασία των αρωματικών φυτών για την παραγωγή αιθέριων έλαιων η απόδοση είναι  κάτω του 5% κ.β. και επομένως, κάθε χρόνο συσσωρεύονται σημαντικές ποσότητες στερεών και υγρών αποβλήτων. Τα παραπροϊόντα αυτά είναι εξαιρετικά πλούσια σε πολυφαινόλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία αν προστεθούν με κατάλληλο τρόπο είτε σε τρόφιμα είτε ως αντιγηραντικοί παράγοντες στη βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής και καλλυντικών, βελτιώνοντας σημαντικά τη συνολική κερδοφόρα αξιοποίηση της πρώτης ύλης των αρωματικών φυτών.Σκοπός του έργου είναι η παραλαβή πολύτιμων ουσιών από παραπροϊόντα της βιομηχανίας παρασκευής αιθέριων ελαίων από αρωματικά φυτά όπως τα ρόδα, η ρίγανη, η λεβάντα και άλλα φυτά της Ελληνικής γης και η χρήση τους για την παρασκευή καινοτομικού τροφίμου, με βελτιωμένα λειτουργικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά.  Επομένως δεν είναι μόνο η πληρέστερη εκμετάλλευση των παραπροϊόντων (τα οποία στην τρέχουσα βιομηχανική πρακτική απλώς απορρίπτονται επιβαρύνοντας το περιβάλλον), αλλά και η άμεση αξιοποίηση τους μέσω σύνδεσης και εφαρμογής τους στη βιομηχανία τροφίμων, για την αντιμετώπιση ενός υπαρκτού και σημαντικού προβλήματος μιας κατηγορίας προϊόντων, όπως τα αλλαντικά.

Tελικός στόχος του έργου είναι η αξιολόγηση της επίδρασης των δραστικών ενώσεων των εκχυλισμάτων των παραπροϊόντων παραγωγής αιθέριων ελαίων στις ιδιότητες των κρεατοσκευασμάτων (χρώμα, μικροβιακό φορτίο, χρόνος συντήρησης).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

MedDietAgent

espaESPA PRINT